APUA EROON

Kokeneena eroauttajana tuen ja neuvon erokriisissäsi ja eron käytännön asioissa.
Keskustelumme lievittävät yksinäisyyden kokemustasi, ahdistuneisuuttasi ja jäsentävät tilannettasi.

Eroneuvonta- ja tuki

Eroneuvonnan ja tuen pariin voi hakeutua, kun ero uhkaa tai ero päätös on jo tehty. Eron akuutissa vaiheessa tai kun ero on tullut yllätyksenä, ihminen tarvitsee kannattelua ja henkistä tukea. Ajatuksistaan ja tunteistaan puhuminen myötäelävälle eroasiantuntijalle (terapeutille), jäsentää emotionaalista myrskyä ja kaaoksen kokemusta. Eroneuvontaan voi hakeutua myös eron käytännön asioissa kuten huoltajuuteen, lasten tapaamisiin tai omaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Kokeneen eroasiantuntijan kanssa on mahdollista pohtia eri vaihtoehtoja ja niiden toimivuutta. Usein huoli isyyden tai äitiyden ohenemisesta painaa myös mieltä. Silloin on hyvä tulla keskustelemaan oman vanhemmuuden merkityksestä lapselle.

Sovittelu eron käytännön asioissa

Sovittelusta voi olla suuri apu ja hyöty silloin, kun erosta on sovittu, mutta eron käytännön asioista sopiminen ei tahdo onnistua. Sovittelu on aina vapaaehtoista ja edellyttää molempien vanhempien tai erotilanteessa olevien halukkuutta löytää sovitteluratkaisu erimielisyyksille.

Sovittelu on aina lapsen etu ja sillä voi säästää kalliit asianajaja- ja oikeudenkäyntikulut. Oikeuteen meneminen ei edistä eikä rakenna eron jälkeistä yhteistyövanhemmuutta. Kun taas sovittelu ja siinä harjaantuvat kommunikaatiotaidot luovat edellytyksiä paremmalle yhteistyölle lapsia koskevissa asioissa.

Käytäntö:
Soviteltavia asioita voi olla yksi tai useampi. Sovittelu alkaa vanhempien erillistapaamisilla, jossa kartoitetaan erimielisyydet ja soviteltavat asiat. Yhteistapaamisia on kolme, jonka jälkeen on vielä mahdollista sopia seurantakäynnistä. Sovittelun tavoite on sopimukseen pääseminen. Sovittelussa tehdyn ja allekirjoitetun sopimuksen voi vahvistaa lastenvalvojalla.

MUUT PALVELUT

Pariterapia
Pariterapiaan tullaan tavallisesti silloin, kun suhde voi jo erittäin huonosti. Pariterapiaan voi ja kannattaa kuitenkin hakeutua jo silloin, kun ongelmat toistuvat tai tyytymättömyys alkaa nakertaa suhdetta.

Lue lisää

Seksuaaliterapia
Seksuaaliterapia tarjoaa puitteet tutkia omaa tai parisuhteessa yhteistä seksuaalisuutta. Voit tulla vastaanotolle vain seksuaalisuuteen liittyvien huolien vuoksi tai osana muuta yksilö- tai pariterapiaa.

Lue lisää

Yksilöterapia
Yksilöterapia tarjoaa puitteet ja olosuhteet kasvaa ihmisenä. Se voi lievittää psyykkistä kärsimystä tai poistaa sen. Yksilöterapia on matka itseen tai itsestä maailmaan, jonka teet rinnallasi kulkevan terapeutin kanssa.

Lue lisää

Vanhempainohjaus
Vanhempainohjaukseen voi tulla lapsen kasvatukseen, vanhemman ja lapsen väliseen vuorovaikutukseen ja lapsen oireiluun liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää

 

Vastaanottoni sijaitsee keskustassa lähellä Hietalahden kauppahallia.

Hietalahdenkatu 5 B 15
00180 Helsinki

Kulkuyhteydet:
Muun muassa raitovaunut 9, 7 ja 6 rautatieasemalta. 9 ja 7 myös Kampista. Kävelymatka Kampista Hietalahdenkadulle n.10 minuuttia.

+358 50 4607160

jouni@linnankoski.fi